Cinema in Concert: Life On Our Planet

2025

De gloednieuwe achtdelige documentaireserie van Netflix, verteld door Morgan Freeman en geproduceerd door Steven Spielberg en het Emmy® Award-winnende team achter Our Planet, vertelt het ongelooflijke verhaal van de epische vier miljard jaar durende reis van de aarde. Beleef de serie in het najaar als spectaculaire audiovisuele live-ervaring: Life On Our Planet in Concert.

Gedurende 90 minuten neemt het Noordpool Orkest ons mee op een muzikale reis door de geschiedenis van onze planeet. Van de eerste wezens die uit de zeeën kwamen en het land opgingen, tot de eerste dieren die konden vliegen. Door een van de langstlevende dynastieën van de aarde, de dinosauriërs, opnieuw te bezoeken, ben je als kijker getuige van het tijdperk van de zoogdieren en de opkomst van het gevaarlijkste dier dat de aarde ooit heeft gezien: wij mensen.

Dit waargebeurde en toch ongelooflijke verhaal in combinatie met muziek van de componist Lorne Balfe die live ten gehore wordt gebracht door het Noordpool Orkest, kan niets anders dan wederom een onvergetelijke ervaring worden.

Rise. Fall. Survive.

Componist Lorne Balfe
Life On Our Planet in Concert is een opwindende muzikale ervaring, met een partituur die de evolutie van de natuur op treffende wijze weergeeft. “Het is spannend om de Score for Life On Our Planet naar het live publiek te kunnen brengen. Het is een reis door miljarden jaren, een concept van leven en adem en muziek dat je bij elke stap zal verbinden”, zegt Lorne Balfe, de Schotse componist en producer van de partituur. Zijn brede scala aan credits (waaronder Top Gun Maverick / Argyle / The Crown) hebben hem vele onderscheidingen opgeleverd, waaronder een Grammy en een Emmy- en Bafta-nominatie.

Agenda

30 oktober 2024
Het Concertgebouw Amsterdam
31 oktober 2024
Het Concertgebouw Amsterdam
1 november 2024
De Vereeniging Nijmegen
2 november 2024
Koningin Elisabethzaal Antwerpen
4 november 2024
De Doelen Rotterdam
7 november 2024
Martiniplaza theater Groningen

Pers

Er zijn nog geen persuitingen beschikbaar

Credits

Cast: Bert Visscher
Muziek: Noordpool Orkest