Oproep! Speel jij mee met het Noordpool Orkest tijdens het bevrijdingsfestival Drenthe?

Op 5 mei 2021 speelt het Noordpool Orkest in theater DNK te Assen de Vrijheid Suite en jij kan meespelen. Wil jij samen met de professionele musici van het orkest toewerken naar het concert?  Ben jij een jonge musicus, tussen de 14 en 24 jaar, uit Drenthe, gaat bladmuziek lezen je goed af en bespeel jij een strijk- of blaas- of ritmesectie instrument? Meld je dan aan door een mail sturen naar josien@noordpoolorkest.nl. Wij nemen dan contact met je op.

De Vrijheid Suite wordt op maat gemaakt door componisten van het Noordpool Orkest. Er wordt nieuwe muziek geschreven met 8 solisten/muzikanten uit Drenthe. Deze muziek vormt de basis voor een orkestrale suite van ongeveer 45 minuten. De suite is een onderdeel van het alternatief bevrijdingsfestival Drenthe en vormt de start van het programma met een live uitzending door mediapartner RTV Drenthe.

De (sectie)repetities vinden plaats op zondag 11, 18 en 25 april met uiteindelijk de live performance op 5 mei (tijd: 10.00 – 13.00 uur inclusief repetitie) in de grote zaal in theater DNK te Assen.

Deelname aan het project is gratis.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met en financiering door Stichting Bevrijdingsfestival Drenthe, Stichting Kunst & Cultuur, ICO Partner in Kunst en Cultuur en de Provincie Drenthe.