Over ons

“Alles behalve klassiek.”Met dat credo onderscheidt het Noordpool Orkest uit Noord-Nederland zich al sinds oprichting in 2009 als innovatief specialist in 21e-eeuwse muziek.

De grenzen van genres als de hedendaagse popmuziek en elektronica worden opgezocht en daarnaast is er ruimte voor improvisatie met moderne jazz en niet-Westerse muziek. Noordpool Orkest gaat op zoek naar nieuw instrumentarium, zoals elektronica en niet-Westerse instrumenten, met als doel nieuwe orkestmuziek te maken.

Deze ‘hele grote bigband’ onder leiding van componist Reinout Douma is weliswaar het enige freelance projectorkest van deze grootte, maar kent een vaste kern van noordelijke musici die al meer dan tien jaar deel zijn van het orkest. Het zijn jonge musici die zich als ZZP’er verbinden aan de avontuurlijke projecten van Noordpool Orkest.

In het relatief korte bestaan, wist het Noordpool al vele concertzalen, theaters en festivals in binnen- en buitenland te bereiken. Naast dat het orkest op festivals als het North Sea Jazz en Pinkpop stond, waren er ook internationale projecten in Portugal en België en samenwerkingen met artiesten en solisten als Jose James, Ben van Gelder, Ethan Iverson, Miguel Zenon, Nai Barghouti, Dave Douglas, Fay Claassen, Jett Rebel, Benjamin Herman, Waylon, Thys de Vlieger, Reinier Baas, Zara Mc Farlane, Karsu, Douwe Bob, Ed Kowalczyk, Anna Serierse, Tineke Postma, Oene van Geel, Xavi Torres, Izaline Calister, Nynke Laverman and Wouter Hamel. 

Enerzijds zijn er concerten en programma op het Nederlandse en noordelijke vlak, zoals werk van Vasalis met Janne Schra of filmmuziek bij de film Het WAD en ook internationaal met het veelbeluisterde orkestrale album met muziek van Radiohead. Noordpool Orkest schudt zich los van de symfonische traditie en breekt door de landsgrenzen.

Orkest

Ritmesectie

Reinout Douma

Piano

Elmer Bergstra

Drums

Allard Gosens

Gitaar

Ruud Vleij

Bas

Nils Fischer

Percussie

Saxofoon

Steven Sluiter

Altsax 1

Will Jasper

Altsax 2

Harry van der laan

Tenorsax 1

Paul van Batenburg

Tenorsax 2

Harry Broekman

Barritonsax

Trombone

Pavel Schcherbakov

Trombone 1

Arend Huisman

Trombone 2

Vincent Veneman

Trombone 3

Bauke Kalma

Bastrombone

Trompet

Ramses Helmus

Trompet 1

Herwin Lokken

Trompet 2

Peter van Soest

Trompet 3

Kurt Weiss

Trompet 4

Strijkers

Hieke Dam

Viool 1

Tessel Hersbach

Viool 1

Samuel Tamarit Otero

Viool 1

Sarah Hoek

Viool 1

Miriam Olsen

Viool 1

Annefloor Plantinga

Viool 1

Danna Paternotte

Viool 2

Loes Dooren

Viool 2

Hartini van Rijssel

Viool 2

Nouschka van Schaik

Viool 2

Dirk Feller

Altviool

Melissa Delgado

Altviool

Renske Visser

Altviool

Luca Altdorfer

Altviool

Annette Scholten

Cello

Dionne Nijsten

Cello

Teodora Nedyalkova

Cello

Sinan Ercan

Cello

Severiano Paoli

Contrabas

Tim Nobel

Contrabas

Overig

Nick Scholten

Harp

Hanneke Ramselaar

Hobo

Marco Danesi

Klarinet

Rolf Verbeek

Hoorn

Werken bij NoordpoolOrkest

Noordpool Orkest bestaat volledig uit ZZP’ers, zowel musici als team. Ben je geïnteresseerd om mee te spelen? Mail je CV naar info@noordpoolorkest.nl.

Samenwerkingspartners